Societatea noastra este montator si distribuitor pentru o gama variata de paratrasnete PDA. In aceasta calitate asiguram montajul, garantia si post-garantia aceastor sisteme.

Captarea trăsnetelor

Paratrăsnetele PDA sunt dispozitive electronice de captare a trăsnetelor de ultimă generație, complet autonome, ce creează o sferă de protecție în jurul obiectivului de protejat. Energia trăsnetului se captează de către paratrăsnet și este condusă, prin sistemul de coborâre, spre priza de pământ, unde se disipă în siguranță.

Proiectele sigure și eficiente necesită definirea nivelului de protecție sau gradul de siguranță necesar, calcularea volumului obiectivului de protejat. Pe baza acestor date se realizează și alegerea optimă a sistemului de paratrăsnet.

Raza de protecție sisteme paratrăsnet

Aceste sisteme paratrăsnet au la bază tehnologia ESE ce folosesc gradientul atmosferic pentru generarea ionizării, ce poate mări considerabil volumul de protejat. Astfel se facilitează protejarea zonelor largi, simplificând și reducând costurile instalării și a materialelor.

Prin softul disponibil, se alege tipul de paratrăsnet ideal pentru fiecare situație în parte. Acesta este compatibil cu normativul I7 / 2011, ținând cont de datele constructive ale clădirii, destinația acestora și impactul asupra mediului în cazul distrugerii.

Paratrăsnetele PDA au o rază de protecție (Rp) de la 31 m pentru PDA nivelul I de protecție, pâna la 107 m pentru PDA corespunzătoare nivelului IV de protecție, asigurând mobilitate în alegerea optimă a paratrăsnetului.

Beneficii mentenanță sisteme paratrăsnet

Este necesar de a întreține toate sistemele de protecție împotriva trăsnetelor. Mentenanța se realizează periodic pentru asigurarea funcționării corecte.

De asemenea, mentenanța corectivă este necesară după fiecare descărcare electrică, cu o atenție specială asupra următoarelor puncte ale instalației:

  • inspectarea terminalului electronic și conductivității nulului
  • conductivitatea rezistenței nulului
  • verificarea prizelor de pământ